Gazdaság

Rekordrészesedést ért el a Kia és a Hyundai az orosz piacon

A dél-koreai Hyundai Motor és a Kia Motors piaci részesedése az orosz autópiacon az új autók eladásában rekordszintű, 22,2 százalék volt novemberben, miközben eladásai csökkentek.

Erről a több mint hatszáz, Oroszországban tevékenykedő európai vállalatot tömörítő Association of European Businesses (AEB) üzleti érdek-képviseleti szervezet számolt be szerdán Szöulban.

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

bonbons

Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

Az AEB kiemelte, hogy a két dél-koreai cégnek úgy sikerült elérnie ezt a piaci részesedést, hogy közben csökkentek az oroszországi eladásai éves összevetésben. A Hyundai értékesítése 7 százalékkal 15,1 ezerre, a Kiáé 32 százalékkal 14,1 ezerre mérséklődött. Az AEB még kedden számolt be arról, hogy novemberben összesen 131 572 személygépkocsit és kishaszonjárművet értékesítettek Oroszországban. Ez 42,7 százalékos csökkenés tavaly novemberhez képest. Októberben 38,5 százalékkal, szeptemberben 28,6 százalékkal zsugorodtak az eladások. Az első tizenegy hónapban az eladások száma 34,5 százalékkal 1,454 millióra esett.

Az AEB várakozása szerint idén összesen 1,55 millió új személygépkocsit és kishaszon-gépjárművet értékesítenek Oroszországban, 36 százalékkal kevesebbet a múlt évinél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik