Gazdaság

Egy lakberendezési nagyvállalat bojkottálja a Trump-birodalom termékeit

A közel-keleti térségben működő, lakberendezési termékeket forgalmazó Lifestyle nagykereskedelmi vállalat leállította a Donald Trump érdekeltségeihez tartozó termékek árusítását azt követően, hogy az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó üzletember kampányában szorgalmazta a muszlimok beutazásának leállítását az Egyesült Államok területére. A Közel-kelet és a Perzsa-(Arab-)öböl országaiban működő üzletlánc boltjaiban azért vették le a polcokról a Trump márkajelzésű termékeket, hogy “tiszteletben tartsák a vásárlók érzékenységét” – hangzik a vállalat erről szóló közleménye.

Az elnökjelöltségre pályázó politikusnak az amerikai médiában megjelent nyilatkozatai alapján kénytelenek voltunk felfüggeszteni minden Trump-termék árusítását – hangsúlyozta közleményében Sachin Mundhava az üzletlánc illetékese.

Az üzleti partner viszont nem tágít

A Lifestyle 16 üzletet működtet a közel-keleti térségben, valamint Pakisztánban és az afrikai kontinensen. Elsősorban lakberendezési cikkeket, egyebek között formatervezett lámpákat, tükröket, valamint fürdőszobai berendezéseket forgalmaz.

Egy másik öbölbeli cég, a Damac Properties, amely az amerikai milliárdos egyik cégének társvállalkozója a Dubajban létesülő Trump Nemzetközi Golf Klub gigaberuházásban, azt hangoztatta, hogy ők ragaszkodnak a szerződésben lefektetett partneri viszonyhoz, és nem kívánnak foglalkozni sem Trump politikai programjával, sem személyes ügyeivel, sem pedig az amerikai médiában zajló vitákkal. A Trump Golf Klub nevet viselő óriás beruházás a tervek szerint 2016-ra készül el, a létesítménykomplexumot a golfpálya mellett luxuslakások és luxusszállodák sora is kiegészíti.

A dubaji társadalombiztosítási intézet igazgatója, Dahi Kalfan szerint Donald Trumpnak egyáltalán nem kellene kereskednie az Egyesült Arab Emírségekben.

Ha nem akarja, hogy a muszlimok beutazzanak az Egyesült Államokba, miért akarna kereskedni az emírségekben élő muszlimokkal

– tette fel a kérdést Kalfan. A Közel-Keleten élő muszlim fogyasztók szavazatukat ugyan nem adhatják le a következő amerikai választáson, a pénztárcájukkal azonban közvetve szavazhatnak – írta a Trump-ügy kapcsán az Arabian Business című lap.

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

bonbons   Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik