Gazdaság
Dohanybolt(960x640).jpg (Array)

Dohányellátó: a rendszer nem omlott össze

24.hu
24.hu

2015. 12. 09. 15:05

Az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE) rendszere nem omlott össze, a visszaigazolt határidőre kiszállítják a megrendeléseket - ígéri a cég, amely honlapján azt is közölte, hogy az egyes termékekre a szokásosnál várhatóan jóval több megrendelés miatt a héten időszakos intézkedéseket vezet be.
Korábban a témában:

A közleménnyel a Népszabadság szerdai cikke nyomán megjelent sajtóhírekre reagáltak, amelyek szerint nem sokkal az indulás után gyakorlatilag összeomlott a dohány-nagykereskedő árumegrendelő és kiszállító rendszere.

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

bonbons

Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

A cég hangsúlyozta, hogy határidőre, tehát a megrendelés leadását követő napon, cash&carry (c+c) megrendelés esetén pedig a megrendelés napján szállítanak. Hozzátették, hogy a Philip Morris Kft. és az Imperial Tobacco Kft. kései csatlakozása miatt piaci hiány alakult ki, így a normál üzletmenet 180 százalékának megfelelő terhelést kap a rendszer.

Az ODBE közleménye szerint a vásárolt áru mennyiségére a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem vezettek be korlátozást. A honlapon azonban arról is tájékoztatnak, hogy az ad-hoc megrendelések felvételét és kiszállítását szüneteltetik az egész országban erre a hétre. A cash&carry üzleteikben pedig rendelési darabszám limitet állítanak be, így csak bizonyos mennyiségű c+c megrendelést vesznek fel minden nap, és a rendelés leadási határideje 12.00 óra lesz az összes logisztikai központban.

Garantálják a kiszállítás biztonságát

A dohányboltellátó azt is írta, a társaság garantálja a dohánybolti kiszállítás biztonságát , a cash&carry csak kiegészítésként szolgál például azokra az esetekre, amikor a boltban megjelenik olyan vevő, aki nagyobb mennyiséget vásárol egy-egy termékből.

A c+c-vel kialakult helyzetről és az átmeneti teendőkkel kapcsolatban minden dohányboltos időben teljes körű tájékoztatást kapott – közölte az ODBE, hozzátéve, hogy a c+c kiszolgáló képessége a megadott nyitvatartási időn belülre korlátozódik. A korábbi rendszerben ilyen lehetőség a dohányboltok számára egyáltalán nem létezett.

Az a kiskereskedő, aki a nyitvatartási időn belül c+c megrendelést adott le, készpénzes fizetés esetén legfeljebb másfél millió forint értékben tud vásárolni a készpénzfizetési törvény miatt, bankkártyás fizetés esetén pedig értékbeli korlátozás nélkül – jelezték.

Minden leadott c+c megrendelés esetén az ODBE ügyfélszolgálata külön e-mailben hívta fel a kiskereskedők figyelmét, hogy csak a szállítólevél-visszaigazolás megérkezését követően induljanak el a c+c üzletekbe – hívták fel a figyelmet.

Készlethiány azért lehet

Közölték azt is, ha a megrendeléskor leadott és a szállítólevél-visszaigazolásban szereplő mennyiség között eltérés van, az csak azért lehet, mert a megrendelésben szereplő egyes termékekből készlethiány alakult ki a gyártói hiányos beszállítás miatt. Olyan eset, hogy a megrendelt termék helyett a visszaigazolásban a kiskereskedő más márkával szembesüljön, mint amit megrendelt, eddig nem fordult elő és ezután sem fog – fogalmazott közleményében az ODBE.

A dohányboltellátó hangsúlyozta, minden normál megrendelést kiszállítottak és ki is fognak szállítani a visszaigazolt határidőben, illetve mindent megtesznek a Philip Morris és Imperial Tobacco miatt kialakult készlethiány kezelésére.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.