Gazdaság

Rezsicsökkentés miatt veszélybe került munkahelyek miatt aggódnak a szakszervezetek

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

bonbons

Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

A “rezsicsökkentés miatt veszélybe került” közműszolgáltatói munkahelyeken dolgozók megmentésére fogott össze négy szakszervezet, az erről szóló megállapodást és cselekvési tervet pénteken sajtótájékoztatón ismertették.

Szilágyi József, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) elnöke elmondta, hogy a közműszolgáltatóknál az állami tulajdon növelése és a hatósági árszabás miatt a külföldi tulajdonosok komolyan visszafogták a beruházásaikat Magyarországon, ami elbocsátásokkal is együtt jár.

A villamosenergia-ipari ágazatban mintegy 22 ezer ember dolgozik. Közülük több mint tízezren külföldi tulajdonú vállalatnál, amelyek “ha tudják, hogy tíz év múlva nem lesznek itt, akkor leállnak még a karbantartással is”, amivel  jelentősen romolhat a létesítmények állaga, az üzembiztonság – fogalmazott a szakszervezeti vezető.

Az összefogás kezdeményezői a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ), az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Magyar Vegyipari, az Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) és a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VKDSZ).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik