Gazdaság

Lázár: a vállalkozók nem a magyar állam miatt, hanem annak ellenére sikeresek

A bürokráciát ostorozta a miniszter a VOSZ rendezvényén, szerinte akkor lesz változás, ha a NAV dolgozók is megértik, hogy a vállalkozók fizetik a munkabérüket.

„Van úgy, hogy az állam megszabná, hogy 400 négyzetméter feletti üzletben mennyi legyen az eladó. Ezt a döntést nem fogjuk meghozni” – mondta Lázár János a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vállalkozók napi rendezvényén. „Nincs ilyen döntés, amíg erről nem állapodtunk meg a VOSZ-szal” – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Népszabadság szerint.

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

bonbons

Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

Lázár szerint ma a bürokrácia Magyarországon megöli a vállalkozó kedvet, az ambíciót és végső soron magát a vállalkozást is, viszont nem pusztítja az irigységet és azokat az eszméket, melyek a piacot ellenségnek tekintik. A mai vállalkozók a sikereiket nem a magyar állam miatt, hanem a magyar állam és a bürokrácia ellenében érik el – jelentette ki Lázár, aki szerint új szövetségre van szükség az állam és a vállalkozói szféra között.

„Akkor lesz változás, ha minden NAV tisztségviselő megérti, hogy a vállalkozók fizetik az ő munkabérét is” – jelentette ki Lázár, aki a közmunkaprogramra is kitért, mondván, „nekünk nem az az érdekünk, hogy az állam foglalkoztasson”.

A tárcavezető arra is kitért, hogy az uniós források hatvan százalékát a kis- és középvállalkozások fogják megkapni, korábban ez az arány 15 százalék volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik