Gazdaság

Az évezred reklámújságjával hekkelték meg az ünnepi vásárt

Ki tudna ellenállni egy virsliket kilövő lézerfegyvernek vagy egy rasszista nyomtatónak!

Bizonyára akadt egy-két szerencsétlen amerikai vásárló, aki már-már beleélte magát, hogy lesz karácsonyra csubakkás vécékeféje. Sajnos nem lesz.

Oké, ez így eddig eléggé érthetetlen, úgyhogy kifejtjük: egy Jeff Wysaki nevű photoshop-guru meghekkelte a Black Fridayt. Jó, hát így sem sokkal érthetőbb a sztori.

Az említett úriember úgy gondolta, hogy egy kis humort kellene csempészni a fogyasztási őrületbe, és elkészített egy kamu reklámújságot, amit el is helyezett a helyi Target-üzlet falán. Persze így viszonylag kevés emberhez jutott volna el a szenzációs kiadvány, ám szerencsére Jeff az internetre is feltöltötte, így most mindenki megcsodálhatja.

Az egyik oldalon klasszikus árucikkeket kínált, ott legfeljebb az tűnhetett fel a vásárlóknak, hogy „Ajándékok, amiket csak egyszer fog használni” címmel szerepeltett olyan termékeket, mint például a teleszkóp, a kenyérsütő gép vagy a futópad.

A Star Wars-ajándékoknál azért már valószínűleg mindenki érezte, hogy ez az egész csak átverés. Itt található az említett pazar chewbaccás vécékefe, a Luke Skywalker-figurával értékesített felmosószett vagy például a virslivető lézerpuska.

Fotó: obviousplant.tumblr.com
Fotó: obviousplant.tumblr.com

Az akciós árucikkek között olyan csodákra bukkanhatunk, mint a pudinggal töltött övtáska, a rasszista megnyilvánulásai miatt leértékelt nyomtató, a Szájkosaras kosaras című film 87 példányát tartalmazó DVD-csomag, vagy a sátor, amelyhez ingyen adnak egy morcos oposszumot is, de csak a készlet erejéig.

Fotó: obviousplant.tumblr.com
Fotó: obviousplant.tumblr.com

És ha már itt tartunk, említsük meg a reklámújság pénteki napra vonatkozó talán legvonzóbb ajánlatát: aki legalább 75 dollárért vásárol, kap egy ingyen sólymot!!!

Fotó: obviousplant.tumblr.com
Fotó: obviousplant.tumblr.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik