Gazdaság

Végét járja a VÉSZ

2014 tavaszán a Fővárosi Főügyészség kereseti kérelmet adott be a Fővárosi Törvényszékhez, szervezetünk megszüntetése végett – írta a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) MTI-hez eljuttatott (OS) közleményében.

A VÉSZ közleménye szerint a 2013. júniusában, a hévízi Mirage Hotelnél végrehajtott akciójukra hivatkozott a főügyészség, de kifogásolta azt is, hogy a tagjaik ki nem fizetett munkáival kapcsolatosan felszólító leveleket írtak a munkát átvevő, továbbértékesítő, de ki nem fizető spekulánsoknak, és azt is, hogy közvetítői szerepet töltöttek be tagjaik és azok ellenfelei között.
A Fővárosi Törvényszék a főügyészség kereseti kérelmét elutasította.

A Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblánál megfellebbezte a Törvényszék ítéletét, és a Fővárosi Ítélőtábla Dr. Németh László tanácsa a Fővárosi Törvényszék ítéletét megváltoztatva a szövetséget megszüntette.

A VÉSZ nem nyugszik bele

Álláspontjuk szerint a Fővárosi Ítélőtábla ítélete nem tesz eleget indokolási kötelezettségének, törvénysértő, és ezeken felül az érdekvédelmi társadalmi szervezetek működésére, jogosultságaira vonatkozó, elvi jellegű jogegységi határozat meghozatalát teszi szükségessé, az érdek-képviseleti szervezetek jogosultságainak értelmezése tekintetében.

Ez az ítélet a VÉSZ körül dúló közjogi viták egyik fejezete, s a tét: mi a jogszerű tartalma az érdekvédelmi tevékenység törvény adta jogosultságainak? – fogalmazott a szervezet.

Ezért felülvizsgálati kérelmet fogunk benyújtani a Kúriához, kérve a törvénysértő, de jogerős ítélet megsemmisítését, valamint végrehajtásának felfüggesztését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik