Gazdaság

Tüzet okozhatnak az Indesit szárítógépei

24.hu
24.hu

2015. 11. 23. 15:34

November 23-tól él a javítási akciót, amelynek az a célja, hogy a 2004 áprilisa és 2015 októbere között gyártott és forgalomba hozott szárítógépek esetleges biztonsági és minőségi hiányosságait orvosolja. Az akció a Hotpoint*-Ariston és Indesit márkanéven értékesített szárítógépekre vonatkozik.

A Whirlpool Corporation 2014 októberében vásárolta fel az Indesitet. Ezt követően az Indesit a Whirlpool globális biztonságtechnikai szakértőinek bevonásával kezdte meg az Indesit termékportfóliójának felülvizsgálatát a Whirlpool – ágazatában élenjáró – kockázatkezelési rendszerének és módszereinek megfelelően.

Ezen folyamat részeként 2015-ben két Indesit szárítótermék-platform rendkívüliesemény-jelentéseivel kapcsolatban további részletes vizsgálatokat kezdeményeztek. Ennek eredményeit a vállalat áttekintésre a szabályozó hatóságok számára is megküldte. Az egyeztetések eredményeként az Indesit vállalta, hogy javítási akciót hirdet az érintett termékekre vonatkozóan – áll a cég közleményében.

Az újabb termékeknél már nincs gond

A vizsgálatot követően az Indesit változtatott a gyártási eljárásokon, így a 2015 októbere után előállított termékek nem érintettek az akcióban. A tájékoztatási és szervizelési akció célja azon termékek kijavítása, amelyeket ezen időpont előtt gyártottak és értékesítettek. A fogyasztók a javításig továbbra is használhatják az érintett termékeket abban az esetben, ha működés közben nem hagyják felügyelet nélkül azokat.

Amennyiben a termékeket nem javítják ki, néhány ritka esetben előfordulhat, hogy a szárítás során keletkező pihék és szöszök hozzáérhetnek a fűtőelemhez, ami tüzet okozhat.

Így lehet jelentkezni a javításra

Arra kérik az Hotpoint-Ariston és Indesit márkájú szárítógépek magyarországi tulajdonosait, hogy ha még nem javíttatták készüléküket, forduljanak az ügyfélszolgálathoz. Ezt követően az Indesit biztosítja számukra az ingyenes, otthoni javítást.

Kérik, hogy amennyiben 2004 áprilisa és 2015 októbere között vásároltak Hotpoint-Ariston és Indesit márkájú szárítógépét, látogassanak el a cég weboldalára, vagy hívják a helyi tarifával hívható 06 40 989 900 telefonszámot!

(A Whirlpool tulajdonában lévő, Közép- és Kelet-Európában értékesített Hotpoint márka nem azonos az amerikai kontinensen értékesített Hotpoint márkával.)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.