Gazdaság
kínaiak (kínaiak, )

Fogyasztásélénkítő lépésekről döntött a kínai kormány

24.hu
24.hu

2015. 11. 23. 14:04

Kína a fogyasztás élénkítése érdekében az import növelésére készül, könnyebbé teszi a külföldi vásárlók adó-visszatérítését, és bővíti a 72 órán át vízummentesen látogatható városok körét - tudósított a helyi média hétfőn a pekingi kormányülést követően.
Korábban a témában:

A kínai kabinet a még mindig lassuló növekedés fázisában lévő gazdaság stabilizálását szeretné elérni a fogyasztás ösztönzésével – állapította meg a kormány közleménye, jelezve, hogy hangsúlyt fektetnek a fejlett, csúcstechnológiát képviselő berendezések importjára, és a napi fogyasztási cikkekből is fokozni fogják a behozatalt.

A kabinet az úgynevezett stratégiai fontosságú feltörekvő iparágak fejlesztésének támogatásáról is döntött, amelyek közé elsősorban az energiatakarékosságot, a környezetvédelmet és a következő generációs információs technológiát szolgáló szektorokat, valamint az új energiával működtetett járművek gyártását sorolják.

A világ második gazdaságában olyan intézkedések meghozatalára is készülnek, amelyek a nyilvánvaló és a rejtett adminisztratív monopóliumok megszüntetését célozzák. Szeretnék felszámolni a különböző tartományok protekcionista gyakorlatát, ezek ugyanis akadályozzák versenyt, illetve korlátozzák az importot.

A kormány kitért a százmilliókat érintő lakhely-regisztrációs rendszer reformjára: a vidéki otthonukat elhagyókra, a városokba költözőkre vonatkozó szabályozást különböző kedvezmények nyújtása mellett úgy alakítják át, hogy az érintettek megtakarításaikból például lakásokat vásárolhassanak maguknak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.