Gazdaság

Munkások tologatják az etiópiai magyar villamost, mert nincsen sín

Múlt héten érkezett meg Addisz-Abebába annak a villamosnak a prototípusa, amelyet a Dunai Repülőgépgyár az afrikai piacra gyártana. A villamosokat a Dunai Repülőgépgyár Etiópiában szereli össze. A leszállított prototípus egyébként már 2010-ben készen volt, eredetileg Szegedre szánták.

Az Index most megtudta: kisiklani látszik a projekt, ugyanis az etiópiai magyar villamost munkások tologatják néhány méteren tesztsín híján. Egyelőre még az sem tisztázott, miből és mikor szállítják le a síneket. Eközben a kínaiak lecsaptak az etiópiai piacon és sínnel együtt szállítják a villamosokat az afrikai országba. A Dunai Repülőgépgyár nem tudott arról felvilágosítást adni, hogy a kínai közbelépés hogyan befolyásolta a megrendeléseket, hány szerelvényt szállítanak Addisz-Abebába.

Az Indóház Online pedig arról ír, hogy amíg az etióp villamosnak nincsen sínje, addig a kínai CNR Changchun egy 2014-es szerződés szerint negyvenegy kocsit szállít az etióp főváros még építés alatt álló könnyűvasúti hálózatára.

 

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik