Gazdaság

A Tesco tévesen küldte ki a dolgozóinak a durva karácsonyi munkaidő-beosztást

tesco (tesco, )
tesco (tesco, )

Megállapodott egymással a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Tesco. A vita a karácsonyi munkaidő-beosztásokon ment. A szakszervezet szerint a Tesco jogellenesen osztotta be a dolgozók egy részét az ünnepi időszakban, aztán kiderült, hogy az áruház véletlenül tévesen küldte ki a munkaidő-beosztást.

A KASZ azt írta:

A KASZ örömmel vette tudomásul, hogy a vállalat részéről korábban tévesen került kiküldésre a munkavállalók számára igen kedvezőtlen ünnepi munkaidő-beosztás – írta a szakszervezet közleménye.

Abban állapodtak meg, hogy a december 24-i zárást követően a munkavállalók a karácsonyi ünnepeket a családjukkal tölthetik. A Tesco áruházakban a munkavégzés legkorábban december 27-én reggel 6 órakor kezdődik az ünnepek után.

A vállalat képviselői az egyeztetésen elmondták, hogy ezen a napon az árufeltöltésre elsősorban a munkavállalók közül azokat osztják be, akik ezt önként vállalják.

A szilveszteri munkavégzés is hasonlóképpen alakul: a 12 órás zárást követően az árufeltöltés 16.30 órakor befejeződik, és csak az áruátvétellel foglalkozó munkatársaknak kell az áruházakban max. 18 óráig az tartózkodniuk.

Annak ellenére, hogy a Karácsony a legaktívabb időszaka a kereskedelemnek, szakszervezetünk pozitívan értékeli, hogy sikerült elérnünk a Tesco-nál, hogy a munkavállalók a december 24-i Karácsony estét, valamint az azt követő két napot teljes egészében a családjukkal tölthetik – írták.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik