Gazdaság

Nagyon megy a letelepedési kötvény Kínában – exkluzív interjú

Lian Wang, a HSSDF vezérigazgatóját kérdeztük budapesti irodájukban. Ez az a cég, amely a letelepedési kötvényeket értékesíti Kínában, eddig nagyon komoly számokat produkálva. Mivel sokaknak fogalmuk sincs Magyarországról, van tér a bővülésre. Interjú, kínai anyanyelven.

Lian Wang kérdésünkre elmondta, hogy a program kezdete óta, ami kicsit több mint 2 év, a mai napig a HSSDF-en (Hungary State Special Debt Fund) keresztül megvásárolt kötvények száma 2583 darab. Cégüknek 3 nagy irodája van. Egy Pekingben, egy Budapesten és egy Hongkongban. Ezen kívül egész Kína területén vannak kisebb kirendeltségeik és alkalmazottak. Kína-szerte összesen 188 marketing-partnerrel dolgoznak. Ezek együtt több, mint 1000 alkalmazottat számlálnak, akik mind a kötvények értékesítésével foglalkoznak. Kína területén több mint 100 városban vannak jelen ezek a marketing-partnerek. Partnereik különböző rendezvényeken keresztül népszerűsítik a programot. 2014-ben 221, és 2015-ben pedig 249 ilyen célú rendezvényt tartottak egész Kínában.

A HSSDF vezérigazgatója szerint a marketing rendezvények kezdete előtt sokan egyáltalán nem hallottak Magyarországról Kínában. A program kezdetekor nagyon sokan fenntartásokkal álltak a programhoz és kétkedve fogadták, hogy majd mennyire lehet ez sikeres a jövőben, mivel Magyarországot nagyon kevéssé ismerik ott. De nagyon sok munkát és energiát fektettek abba, hogy megismertessék Magyarországot a kínaiakkal, és három év távlatában úgy érezi, hogy ez sikeres volt.

Wang elmondása szerint a legnagyobbak, akikkel versenyben állunk, két nagy ország: Kanada és az Egyesült Államok. Ezeken kívül pedig Szingapúr, Ausztrália és Új-Zéland is ide, a versenytársak közé tartozik hasonló programok keretében. A harmadik helyre sorolható még elsősorban Nagy-Britannia és rajtuk kívül még pár európai ország, pl. Görögország, Portugália, Bulgária. Persze az ország méretéből fakadóan kisebb hátrányban vagyunk, de ha ezekhez az országokhoz hasonlítjuk Magyarországot, a magyar befektetési program nagyon egyszerű és átlátható, tehát mindenképpen fel tudja venni a versenyt a többi országgal szemben – mondta el a HSSDF vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik