Gazdaság

Minden Agip-kutat megvásárolt a Mol

MOL-szekhaz(210x140).jpg (Array)
MOL-szekhaz(210x140).jpg (Array)

A Mol Nyrt. és az Eni International B.V. szerdán szerződést kötött az Eni Hungária Zrt. teljes tulajdonrészének megvásárlásáról, ezáltal összesen 183 töltőállomás üzemeltetését, és az Eni nagykereskedelmi tevékenységeit is átveszi a magyar olajipari vállalat – olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatásban.

A tranzakció kulcsfontosságú helyeken lévő töltőállomásokat biztosít, valamint erősíti az olajkonszern pozícióját a fővárosban és környékén – írta a társaság. A Mol beszámolt arról is, hogy az Eni kenőanyag nagykereskedelmi üzlete nem képezi a megállapodás részét, a tranzakció zárásához pedig még bizonyos feltételek előzetes teljesülése szükséges, többek között a versenyhatósági jóváhagyás.

A Mol-csoport jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. Négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2 ezer töltőállomást foglal magában Közép- és Délkelet-Európa 11 országában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik