Gazdaság

A nyugdíjbiztosító végrehajtást kért a vagyonkezelő ellen

Második hete szerepel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. azon a listán, amelyen a Nemzet Adó- és Vámhivatal (NAV) közli, mely cégek, szervezetek állnak végrehajtás alatt. Ez az adóhivatalnál annyit jelent, hogy

a cég ellen folyó adóvégrehajtást tényként lehet kezelni.

Az MNV ellen az eljárást az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság kezdeményezte. Mint az mfor.hu megtudta: az elhunyt örökhagyó részére halála után folyósított ellátás visszakövetelésére kért végrehajtást.

A problémát az jelenti, hogy társaságunk negatív bankszámlát örökölt, tehát a jogalap nélkül folyósított ellátás a negatív számla egyenlegét csökkentette, pénzeszközt nem örököltünk. Tekintettel arra, hogy az MNV Zrt. a hagyaték tárgyaival felel a tartozásokért, saját pénzösszegből nem rendezheti a tartozást, kizárólag a megörökölt ingatlan, ingó, vagy egyéb vagyonelemből kell megtérülnie a tartozásnak.

Az MNV ugyanakkor megtesz mindent azért, hogy a tartozás mielőbb kiegyenlítődjön. Korábban más cégek, szervezetek is a végrehajtás alatt állók listájára kerültek. Egy ilyen eset kapcsán a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének budapesti elnöke azt mondta, hogy az adóvégrehajtás első körben azt jelenti, hogy inkasszót tesznek a cég számlájára, ha az nem lenne eredményes, akár az ingóságok és ingatlanok is végrehajtás alá kerülhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik