Gazdaság
Pusztavám, 2015. január 16.
Egy bányász a Vértesi Erõmû Márkushegyi Bányaüzemében 2015. január 13-án. Tavaly év végén leállt a kitermelés az ország egyetlen mélymûvelésû bányájában. A földalatti bányaterület rekultivációjában, az eszközök kimentésében és a létesítmények bezárásában 2016 közepéig 235 ember vesz részt.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Háromszáz ember elbocsátását tervezi a Vértesi Erőmű Zrt.

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 16. 13:53

Háromszáz dolgozó elbocsátása került szóba a Vértesi Erőmű menedzsmentjének rendkívüli ülésén, írta pénteki számában a kemma.hu.

“Az erőmű vezetése nem határolódik el a korábban ismertetett létszámcsökkentéstől, most a folyamat szándékbejelentése történt meg. Ezután megkezdődik az érdekképviseleti egyeztetés” – mondta Magyari József, a társaság vezérigazgatója.

A Vértesi Erőmű a környezetvédelmi normák szigorodása miatt december 31. után nem tüzelhet el szenet, és bár bejelentették a bezárást, annak pontos részletei jelenleg sem ismertek.

Az erőműben jelenleg 759-en dolgoznak. A Vért 2020-ig kötelezettséget vállalt Oroszlány és Bokod ötezer lakásának és közületeinek távhő- és melegvízellátására, amit 2016 januárjától az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. gázkazános erőműve lát el.

Az MVM korábban azt tervezte, hogy a környezetvédelmi normák szigorodása miatt a hulladékból származó tüzelőanyagra állítják át a Vértesi Erőművet. A dolgozókat szeptember elején, a jubileumi elismerések átadásakor tájékoztatták arról, hogy az MVM és a VÉRT technológiai és jogszabályi feltételek miatt az új tüzelőanyag elégetését nem látja megvalósíthatónak.

A tájékoztatón akkor az is elhangzott, a szenes részleg működésének befejezése után a telephelyet bizonytalan időre konzerválják. A VÉRT az oroszlányi képviselő-testület számára készített előterjesztésében az erőműben 2016 után használható blokkok értékét tízmilliárd forintot meghaladó összegre tartotta.

Akkori becsléseik szerint az erőmű végleges bezárása, majd bontása és rekultivációja 37 milliárd forintot emésztene fel. A költségekre 19,5 milliárd forintig a szénfillér, a villamos energia árába épített támogatás nyújtana fedezetet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.