Gazdaság

Törpe üzemmódra vált a Közgép

közgép (Array)
közgép (Array)
Negyedére csökkenhet a Simicska-cég szerződésállománya, de a folyamatban lévő projektjei még így is legalább százmilliárd forintot érnek.

A folyamatban lévő ügyek, illetve a kevés új megbízás hozzávetőleg 100-120 milliárd forintot tesz ki – írja a Népszabadság a közbeszerzési határozatok alapján.

Ehhez képest 2013-ban több mint 490 milliárd forintnyi, elsősorban autópálya-, közút- és vasútépítési beruházást nyert el, és tavaly is megközelítette ezt a szintet: a konzorciumi partnerekkel karöltve ugyanis a 430 milliárd forintot is meghaladta a megkötött szerződések értéke.

A napokban bejelentett 350 fős létszámleépítést még követheti újabb. Ez attól is függ, hogy sikerül- e új munkákat szereznie. A Népszabadság szerint jelenleg autópályahidak helyett csak kerékpárhidat építenek.

Akad például megbízásuk a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft.-től is, amely cég töretlenül a Közgépet bízza meg ilyen-olyan építési beruházásaival. Ez persze még így is csak 7,9 milliárd forint értékű megbízás. E mellett a ténylegesen új megrendelést egy-két elkerülő-, illetve kerékpárút vagy gyalogoshíd kivitelezése jelenti, együttesen pár milliárd forintért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik