Gazdaság

Országossá válhatnak a kisebb tévécsatornák

Egy-két kereskedelmi, két új közszolgálati – csatornára számít az Antenna Hungária vezérigazgatója.

A jelenlegi szereplők közül egyes köz- vagy a kereskedelmi csatornák számára kedvező lehet a vegyes megjelenési modell, ezáltal akár a Viasat vagy a jelenleg kizárólag fizetős csatornaként működő M3 is egyből országos tévé lehet.

Az Antenna Hungária vezérigazgatója, Kápolnai András a Világgazdaságnak elmondta: középtávon három-négy ingyenes – egy-két kereskedelmi, két új közszolgálati – csatornára számít. (A közmédia tervei között szerepel egy Budapest környéki regionális, az M5, valamint egy országos, az M6 csatorna indítása. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az M1 és az M4 sportadó indításának tetemes költsége után a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak továbbra is megmaradt-e ez a terve. Ha ezek is elindulnak, akkor a közmédiának nyolc csatornája lesz.)

A lap szerint átrajzolhatja a médiapiacot az a jogszabályi változás, amely lehetővé teszi a televíziós médiaszolgáltatóknak, hogy egyszerre pénzt kérjenek a kábelen való terjesztésért, miközben megjelenhetnek bármely ingyenes tévéplatformon – műhold, IP, földfelszín –, például az Antenna Hungária (AH) Zrt. MinDig TV-kínálatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik