Gazdaság

Felállt a bukott VW-vezér embere is

volkswagen-talalkozo(430x286).jpg (volkswagen, )
volkswagen-talalkozo(430x286).jpg (volkswagen, )
Winfried Vahlandot a volt VW-igazgató emberének tartották és sok mindenben nem értett egyet a többi vezetővel Észak-Amerikában. Tán azzal sem, hogy megint valami szoftverrel sunyul a cég a piacon.

Otthagyja a Volkswagen-csoportot Winfried Vahland, a Škoda és az amerikai VW korábbi vezetője – írja az AutoCar. Vahland távozása azért meglepő, mert két hete nevezték ki az amerikai leányvállalat élére. Vahlandnak ráadásul nagy tapasztalatai voltak a kínai piaccal kapcsolatban, így a neve az egész cégcsoport vezetésére is felmerült.

Azonban Vahland nem értett egyet az új dízelstratégiával Amerikában (ugye nem sokkal vagyunk a VW mérési eredményeinek meghamisítása és a nagy autóvisszahívások után), ez állhatott a távozás hátterében. A Škoda még korábban közölte, hogy az igazgató távozásának nincs köze a dízelbotrányhoz.

Vahland 1990-ben kezdett a VW-csoportnál, a kínai divízió vezetőjévé 2005-ben tették meg, majd 2010-ben került a Škoda élére. Vahland távozását diplomatikusan vette tudomásul a cég, akik köszönik 25 évnyi munkáját és hozzájárulását. A cikk végül megjegyzi, azért is távozhatott, mert a bukott igazgató, Martin Winterkorn által kinézett utódjelöltnek tartották sokan, és ez nem vetett rá jó fényt (nem is ő lett a csoport új vezére).

Közben az amerikai Volkswagen beismerte, hogy a 2016-os dízelmodelljeikbe beleplántáltak egy olyan szoftvert, ami a kezdeti kibocsátást csökkenti, és amiről általában értesíteni illik a környezetvédelmi hatóságot is (hogy teszteknél számoljanak a hatásával). A mostani szofvert jelenleg is vizsgálják az illetékes hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik