Gazdaság

Takarékszövetkezetet bírságolt a jegybank

24.hu
24.hu

2015. 10. 07. 18:57

Korábban a témában:

A Szendrő és Vidéke Takarékszövetkezetet pénzforgalmi szabálysértések miatt 1,2 millió forintra bírságolta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – közölte a jegybank a honlapján szerdán. A hitelintézetnek legkésőbb november 30-ig meg kell szüntetnie a pénzforgalmi szabálysértéseket. Az MNB azt is előírta, hogy legkésőbb 2016. január 15-ig adatok és dokumentumok beküldésével igazolja a feltárt 13 szabálysértés megszüntetését.

Az MNB megállapította, hogy a takarékszövetkezet megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény előírásait a keretszerződés-módosítás hatályba lépésére, az előzetes és az utólagos tájékoztatási kötelezettségre és a fizetési megbízások visszatérítésére vonatkozóan, esetenként nem tartotta be a számlanyitás, illetőleg a hatósági átutalások teljesítésének szabályait.

A pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendelet szabályai közül megsértették az érkeztetésre, a sorbaállításra, a forint fizetési megbízások teljesítésére vonatkozó előírásokat, esetenként a haladéktalan jóváírás, illetve az értéknap szabályait – közölte a jegybank.

A feltárt szabálysértésekből 11-ben a szövetkezet huzamosabb ideig járt el szabályellenesen, ilyen feltételek szerepeltek szerződéseikben, számlavezető rendszerében, illetve belső eljárásrendjében. A fogyasztókat és mikrovállalkozásokat védő jogszabályok megsértése esetenként az ügyfelek széles körét, illetve a nem haladéktalan jóváírás esetében a fizetési műveletek jelentős hányadát érintette.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.