Gazdaság

VW-botrány után: minden nem létfontosságú beruházás leáll

A Volkswagen vezetése át fogja tekinteni az összes jelenleg futó beruházást, és el fogják halasztani az összeset, ami nem létfontosságú – jelentette be a német autógyártó menedzsmentje a cég központjában, Wolfsburgban összehívott húszezer dolgozó előtt, írta a 444.hu.

A vállalaton ugyanis hatalmas a nyomás, hogy költségeket takarítson meg a dízelbotrány miatt várható büntetések és az értékesítés várható visszaesése miatt.

Ez nem lesz fájdalom nélküli – mondta Matthias Müller, a VW új vezérigazgatója.

Egyelőre nincsenek veszélyben munkahelyek

A dízelbotrány egyelőre nem fenyeget munkahelyeket a Volkswagen (VW) konszernnél – mondta a társaság üzemi tanácsának elnöke kedden a németországi Wolfsburgban működő központi gyártóbázison soron kívül tartott üzemi gyűlésen.

Bernd Osterloh a több mint 20 ezer dolgozó részvételével tartott gyűlésen elmondta, hogy pillanatnyilag az alkalmazottak és a kölcsönzött munkavállalók állását sem fenyegeti a dízelbotrány, és a társaság vezetése mindent megtesz a munkahelyek megőrzéséért.

Kiszámíthatatlan hatások

Ugyanakkor a Bentley-től a Skodáig 12 márkát összefogó csoport legfőbb márkája, a Volkswagen eredményét biztosan rontja a botrány, és ez a fizetésen felül járó bónuszban is tükröződik majd.

A hosszabb távú hatások pedig kiszámíthatatlanok, mert nem látható előre, hogy miként változik a társaság megítélése a vásárlók körében – mondta Bernd Osterloh az üzemi tanács közleménye szerint a nyilvánosság kizárásával tartott gyűlésen, amelyen az új vezérigazgató, Matthias Müller is felszólalt.

A VW világszerte nagyjából 600 ezer embert foglalkoztat, több mint 75 ezret Wolfsburgban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik