Gazdaság

Ismert magyar nagyvállalkozó segíti a honvédséget menekültügyben

Felcsuti Zsolt ismert nagyvállalkozó cége segíti a honvédséget egy ipari épület átengedésével Barcson.

Az MPF Csoport barcsi gyárában 100 ezer négyzetméteres ingatlant, irodákat és raktárakat bocsát a Honvédség rendelkezésére, díjmentesen – olvasható az MPF Csoport sajtóközleményében.

A közlemény szerint a cég ipari ingatlanjának egy részére a menekülthelyzetből adódóan van szüksége a Honvédségnek. A közlemény nem említi, hogy az ingatlanokra a menekülteket elszállásolása vagy más cél miatt van szükség. Fontosnak tartották megjegyezni azt is, hogy a barcsi gyárának részleges katonai célokra történő hasznosítása nem befolyásolja az MPF tevékenységét és a vevők kiszolgálását.

Kormányközeli cégcsoport

Az MPF Holding gépipari befektetésekkel, logisztikai, bútoripari, kereskedelmi és ingatlanfejlesztési vállalkozásokkal foglalkozik. A nagyvállalat főrészvényese az ismert üzletember, Felcsuti Zsolt. A vállalkozó becsült vagyona 32,5 milliárd forint. A cégcsoportja 69,5 milliárdot érhet.

Felcsuti Csaba és Felcsuti Zsolt
Bálint Csaba kereskedelmi igazgató és Felcsuti Zsolt

Felcsuti Zsolt jelentős magánbefektetésekkel, ingatlanokkal, valamint az egyik legfigyelemreméltóbb kelet-európai nagykereskedelmi és ipari csoport, az MPF Holding többségi részvénycsomagjával rendelkezik – írta róla a Napi Gazdaság 2012-ben.

Felcsúti Zsolt e mellett:

  • a 2014-ben megjelent Forbes lista szerint Magyarország 15. leggazdagabb embere
  • 2015-ben a 3. legnagyobb magyar családi vállalkozás tulajdonosa
  • alelnöke a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének,
  • Varga Mihály tanácsadója.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik