Gazdaság

Nemzeti közműszolgáltató: kiválóan megfelelt a hatósági ellenőrzésen a Főgáz

A Főgáz Földgázelosztási Kft.-nél mindenben a jogszabályoknak megfelelő működést állapított meg, hiányosságot, eltérést sehol nem tapasztalt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a nyár elején kezdődött hatósági ellenőrzésen – tájékoztatta az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ) Zrt. szerdán az MTI-t.

A mérés hiteles kell hogy legyen

A nemzeti közműszolgáltató közleményében felidézi, hogy a MEKH hat villamosenergia-ipari elosztó és hat földgázipari elosztó társaságnál ellenőrizte a lejárt hitelesítési idejű fogyasztásmérők alkalmazásának arányát.

A földgázellátásról, valamint a mérésügyről szóló törvények szerint a fogyasztóval való elszámolás alapjául szolgáló mérést hiteles mérőeszközzel kell végezni; a fogyasztásmérő eszköz időszakos hitelesíttetéséről az elosztó társaságnak kell gondoskodnia. A közelmúltban lezárult vizsgálat a társaságok fogyasztásmérő hitelesítési cseréinek és a nem hiteles mérők kezelésének teljes körű ellenőrzésére irányult – közölte ENKSZ.

A nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz Földgázelosztási Kft.-nél a hatóság a vizsgálatot további kötelezés előírása nélkül, kitűnő eredménnyel zárta le – hangsúlyozták.

A közlemény szerint a társaság jelenlegi elosztási területén 5800 kilométer hosszú, jó állapotú, modern, rendszeresen karbantartott gázhálózatot üzemeltet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik