Gazdaság

Vádat emeltek egy halálos munkahelyi balesetért felelős férfi ellen Baján

gödör (gödör)
gödör (gödör)

Vádat emelt az ügyészség egy bajai cégvezető ellen, aki felelős egy munkavállalóját ért halálos munkahelyi balesetért – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Négyessyné Bodó Marianna ügyész közölte: a cég végezte a szennyvízcsatorna-hálózat építését Bácsalmáson. A munkálatok során a vádlott az idén március 11-én az általa kiásott munkagödör körül nem alakított ki olyan padkát, amely megakadályozta volna a föld visszaomlását. Később a gödörben dolgozó munkavállalóra ráomlott a kiásott föld, ennek következtében a munkás megfulladt.

A kivitelezést végző cég vezetőjeként a vádlott irányította a munkálatokat, emellett a munkaárok gépi kiásását is ő végezte. A munkavédelmi előírások betartásáért a vádlott volt felelős – olvasható a közleményben.

A vizsgálat megállapította, hogy a munkálatokat irányító és részben személyesen végző cégvezető nem alakította ki a biztonságos munkavégzés feltételeit. A Bajai Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, amely a törvény szerint 1 évtől 5 évig terjedő fogházbüntetéssel büntethető.

A büntetlen előéletű cégvezető bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik