Gazdaság
Munkanélküli (munkanélküli, )

Rengeteg a betöltetlen állás Magyarországon

24.hu
24.hu

2015. 09. 17. 14:19

Korábban a témában:

2015 második negyedévében összesen 43 742 üres álláshely volt Magyarországon, ami mintegy 1000-rel több az első negyedévinél, émajdnem 5000-rel haladja meg az egy évvel korábbi állapotot. A friss adat kisebb történelmi csúcsnak is tekinthető az mfor szerint, hiszen 2011 év eleje óta nem közölt ilyen magas számot a Központi Statisztikai Hivatal.
Áttekintésükből az is kiderül, hogy az üres álláshelyek nagyobbik fele (65,1 százalék, 28 487 db állás) a versenyszférában található, ami szintén csúcsnak számít az utóbbi 5 évben.
Azt nehéz lenne szerintük megmondani a statisztikából, hogy milyen arányban van szó új betöltetlen helyekről, illetve milyen arányban jelentenek ezek a pozíciók olyan régi állásokat, melyeket a nem megfelelő munkakínálat miatt nem tudtak betölteni. De úgy vélik, a kisebb csúcsban minden bizonnyal a vállalkozások növekvő munkaerő-igényének is szerepe lehet.
Eközben pedig folyamatosan csökkent a statisztika szerint a munkanélküliek száma is, ami a portál szerint már utalhat arra, hogy a cégek egyre szűkebb munkaerőpiacról vadászhatnak új embereket.
Egyes ágazatokban azonban így is tízszer annyi a munkanélküli, mint amennyi a szabad álláshely – állapítják meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.