Gazdaság

Eladják a Szabadság tér üres palotáját

A CIB Bank eladná a két éve üresen álló Szabadság téri palotát és a hozzá tartozó egységeket is, illetve a kanadai követség közelében, a Ganz és a Medve utca sarkán szintén üresen álló irodaépületet, derül ki közleményükből.

A bank szerint „a magyar gazdaság kedvező teljesítménye és a budapesti ingatlanpiac gyors javulása indokolja az épületek meghirdetését”.

A Szabadság téri ingatlan az 1900-as években épült, neoreneszánsz stílusban, az 1990-es évek végén lezajlott teljes felújítást követően a CIB Bank székházaként működött egészen 2013-ig. Ekkor a bank a földszinti bankfiók kivételével kiürítette az épületet. A mostani ajánlatuk a szomszédos, Honvéd utcai lakóház földszinti galériás üzlethelyiségére is vonatkozik, amely összeépíthető a fő ingatlannal vagy külön is hasznosítható. A két ingatlan irányára – áfa nélkül – 18 millió euró összesen.

A bel-budai, szintén eladó ingatlan korábban a CIB Medve utcai központjának közelében, kiegészítő irodaépületeként működött, ugyanúgy a 2013-as kiürítéséig. Az épületet két egymással összeköttetésben álló, nagyjából egyforma méretű torony alkotja. Az egyik 2005-2006-ban épült, a másik az 1960-as években készült, teljes átépítéssel iroda- vagy lakóépületté alakítható. Ennek az irányára 6,5 millió euró áfa nélkül.

A bank közleménye szerint a három ingatlant kétfordulós pályázaton akarják értékesíteni, a nem kötelező érvényű ajánlatokat 2015 novemberének közepéig lehet benyújtani. A második körbe továbbjutók 2015. december végéig küldhetik be kötelező érvényű ajánlataikat. A nyertesek a tervek szerint 2016 márciusában vehetik birtokba az ingatlanokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik