Gazdaság
aram(430x286)(2).jpg (áram)

Az áramszolgáltatók is bedobhatják a törülközőt

24.hu
24.hu

2015. 09. 14. 17:03

Az egyetemes gázszolgáltatók után az áramszolgáltatók is csak nyugodtan dobják be a törölközőt – ebben segítheti a cégeket a villamos energia törvényhez (vet) hétfőn benyújtott módosító csomag – írta a hvg.hu.

A kotta nagyon hasonlít arra, ahogyan a kormány a gázszolgáltatókkal járt el, akik egy törvénymódosítást követően egyszer csak dönthettek úgy, hogy a veszteségeik továbbgörgetése helyett leadják az egyetemes fogyasztóit azzal, hogy visszaadják e szolgáltató engedélyüket, írták.

Ha jól értelmeztük a lap olvashatatlanul hosszú cikkének megállapításait, akkor az a lényeg, hogy:

  1. ha egy cég kiszáll, a MEKH (Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal) válik a központi szereplővé, így a hivatalnak kell a fogyasztói ellátás biztonságot szavatolandó, levezényelnie az átadás-átvételt.
  2. vélhetően egy újabb módosítás is bekerül majd a jogszabálytervezetbe: az átadás-átvétel folyamatot meggyorsítanák azzal, hogy a kiszállás mellett döntő szolgáltatóra több adminisztrációs feladatot hárítanának

Ezzel az új (állami) szolgáltató nyeregbe ültetése is felgyorsulhatna – és a tényleges munkát is zömmel mással végeztethetnék el.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.