Gazdaság

Magyar szereplőkkel pótolná a Tesco kiesését a kormány

tesco (Array)
tesco (Array)

Nem született még döntés a Tesco kelet-közép-európai régiós érdekeltségeinek eladásáról, jelenleg az üzleti veszteségek lefaragására kapott utasítást hajtja végre a magyarországi leányvállalat – értesült a Magyar Idők Londonból. A lap pénteki számában megjelent cikkben Szathmáry Kristóf kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos arról beszél: amennyiben aktuálissá válik, meg kell vizsgálni, milyen eszközökkel támogathatja a kormány, hogy a napi fogyasztási cikkek magyarországi kiskereskedelme nagyobb részben hazai kézbe kerüljön.

Szathmáry kiemelte: amennyiben valóban eladósorba kerül a Tesco, az érvényes versenyjogi szabályozás értelmében más kereskedelmi cég nem vásárolhatja meg egyben a társaságot, mivel túl nagy erőfölénybe kerülne.

A lapnak egy, a londoni anyavállalat stratégiáját jól ismerő forrás azt mondta, a szlovákiai sajtóból indult hírek, miszerint hamarosan eladhatják a közép-kelet-európai Tescókat, csak piaci találgatások, a magyarországi Tesco pedig nem veszteséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik