Gazdaság

Százak kerülhetnek utcára a Vértesi Erőműből

Rövidesen befejezi működését a Vértesi Erőmű szenes részlege, a telephelyet bizonytalan időre konzerválják, több száz ember elbocsátása várható – számolt be hétfő esti műsorában az Oroszlányi Televízió.

Csiba Péter, az MVM elnök-vezérigazgatója és Magyari József, a Vértesi Erőmű vezérigazgatója még múlt szerdán tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy nem alakítják át a létesítményt hulladék-tüzelésűvé, a blokkokat a fejlesztésről szóló döntésig konzerválják. A műsorban elhangzott, hogy az erőműnek mintegy 400 dolgozója van, de további 200 az MVM OVIT Zrt. és alvállalkozók révén kötődik a céghez.

Magyari szerint szeptember végéig várható a bejelentés a több száz ember elbocsátásáról, a szakszervezettel egyeztetnek a törvényes határidők betartásáról. A fejlesztést technológiai és jogszabályi feltételek miatt nem látták megvalósíthatónak, a környezetvédelmi normák szigorodása miatt viszont 2015. december 31. után nem tüzelhetnének szenet. Oroszlány és Bokod távhő- és melegvízellátására egy gázmotoros erőművet építenek fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik