Gazdaság

Orbán barátja az apróért is lehajol: Garancsi cége újítja fel az Operaház öltőzőjét

garancsi (garancsi)
garancsi (garancsi)

A Magyar Állami Operaház zenekari öltözőjét felújítják, a munkára hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban kerestek kivitelezőt.

Ez azt jelenti, hogy nem volt nyílt pályázat, a munkára olyanok jelentkezhettek, akiket az Operaház meghívott.

A pályázatra 4 cég adott be érvényes ajánlatott, ebből a 4 cégből bizonyult a legjobbnak a a Market Építő Zrt. A társaság neve onnan lehet ismerős, hogy ez a cég húzta fel a Groupama Arénára átnevezett Fradi-stadiont és ez a cég építheti meg a vizes VB helyszínét is, 38 milliárd forintért. A Marketet nemrégiben vette meg Orbán Viktor barátja, Garancsi István.

Mint a Közbeszerzési Értesítőből kiderül, a felújítás során fontos szempont, hogy az értékes műemléki részek ne sérüljenek, azokat eredeti állapotukban állítsák helyre. A munkát eredetileg 47 millió forintra becsülték, a Market 31 millióért vállalta.

Nem ez az egyetlen tender, amit a Market mostanában megnyert.

A cég dolgozni fog a Városliget-projekten is, 148 millió forintért. A Közbeszerzési Értesítőben pénteki dátummal jelent meg a hirdetmény, amelyből kiderül, hogy ezért a munkáért Garancsi cégének ugyancsak nem kellett nyílt eljárásban versenyezni. A pályázatot hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban hirdették meg, mert a becsült érték nem érte el a 150 millió forintot (alig 1,1 millió forinttal maradt el az értékhatártól.)

A Market ezért a pénzért a Liget Budapest beruházáshoz kapcsolódó “komáromi Csillag Erőd” műemléki rekonstrukcióját végzi el. A pályázatra a Marketen kívül két cég adott be érvényes ajánlatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik