Gazdaság

Nagy elbocsátások jöhetnek ősszel a tejiparban

24.hu
24.hu

2015. 09. 02. 10:01

Válságban a hazai tejipar, a veszteségeket elbocsátásokkal fogják kezelni a nagy vállalatok. Hacsak nem történik valami.

Amennyiben a jövő év elejére sem sikerül megoldani a magyar tejipar jelenlegi válságát, úgy akár elbocsátásokra, üzembezárásokra is lehet számítani – mondta a Napi.hu-nak Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója.

Az utóbbi időszakban sem javult a helyzet, az árak továbbra is alacsonyak, így a termelők még mindig az önköltségi ár alatt tudják csak értékesíteni a termékeiket. A válságnak sok oka van, többek között a rendkívül változékony időjárás (a korábbi enyhe telek és nyarak), a nemrég egy évvel meghosszabbított orosz embargó, a 2013-as rekord nyerstej-ár.

A Földművelésügyi Minisztérium szerint a tejpiaci válság megoldása – annak nemzetközi jellege miatt – alapvetően nem nemzeti eszközökkel érhető el, így Magyarország álláspontja az EU-ban zajló tárgyalásokon – több más uniós tagállammal egyetértve – továbbra is az, hogy közös európai uniós megoldást kell találni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.