Gazdaság

Jó híre van a Magyar Időknek: ezermilliárdos pakkot kap az építőipar

24.hu
24.hu

2015. 09. 02. 06:53

Csaknem ezermilliárd forint összértékű uniós pályázati lehetőségek nyílnak az építőipar számára – derült ki a konzervatív közéleti napilapból.

A Környezet és energiahatékonysági operatív program (KEHOP), a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP), valamint az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program (EFOP) éves fejlesztési keretében meghirdetendő pályázati lehetőségek nagyobb része ez év végéig lesz elérhető – írja a Magyar Idők (korábban Napi Gazdaság), az Ezermilliárdos csomagot kap idén az építőipar című hírükben.

Szeptemberben az árvízvédelmi fejlesztésekre, valamint a katasztrófavédelmi rendszerek korszerűsítésére 171,4 milliárd, illetve 43,43 milliárd összértékű pályázatot írnak ki. Több mint 233 milliárd forint jut ebben az évben többek között a települési vízellátásra, valamint a szennyvízkezelés fejlesztésére.

Az év utolsó harmadában a megújuló energiaforrások alkalmazására szolgáló pályázatokkal várhatóan több mint 65 milliárd forintnyi keret nyílik meg, míg a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását célzó programok több mint 143 milliárd forintos támogatása válik elérhetővé.

Az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program részeként majdnem 40 milliárd forint összértékű infrastrukturális beruházásra lehet pályázni, továbbá csaknem 95 milliárd forint összértékben jelennek meg olyan infokommunikációs fejlesztési pályázatok, amelyekben építőipari vállalkozások is szerepet kaphatnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.