Gazdaság

Gaskó állítja: el tud számolni minden luxuskiadással

A Liga Szakszervezeti Szövetség elnöke és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezet (VDSZSZ) korábbi elnöke szerint hecckampány indult ellene - írja a Népszabadság.

Gaskó István a Népszabadságnak elmondta: 2010-ben valóban vásárolt a VDSZSZ Szövetség egy Audi A6-ost, aminek az ára megközelítőleg 30 millió forint volt, ám ez nem terhelte a szervezet büdzséjét, mivel a szervezet egy külső támogató révén jutott forráshoz azzal a feltétellel, hogy a felajánlott összeget csak szolgálati autó vásárlására használhatják fel. Gaskó a napilapnak nem nevezte meg a titokzatos forrást, azonban a luxuskiadásokat firtató sajtóértesüléseket hecckampánynak titulálta.

A szakszervezeti vezető nem cáfolja, hogy az utóbbi években 15 millió forintot autózhatott el, ezt hivatali ügyenekkel magyarázta a lapnak és állítólag olyan is előfordult, hogy a benzinkúton kétszer számolták el költségeit.

Tagadja viszont, hogy 175 ezer forintot fizetett a vasutasok pénzéből egy kétfogásos étkezésért, állítása szerint inkább 12-en lehettek és hivatalos ügyben ültek asztalhoz. Budapesti luxusszállodában sem szállt meg, de előfordult, hogy külföldi partnereknek fővárosi szállodában béreltek szobát. Ahogyan olyan is előfordult, hogy a szállodákban tartott tárgyalásokra elkísérte egy “fontos pozícióban lévő munkatársa”, aki egyébként később a felesége lett, vasutas pénzen élvezett nászútról viszont nincs szó Gaskó szerint.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Halasi Zoltán, a VDSZSZ jelenlegi vezetője azt állítja, hogy Gaskó István tavaly februárban az akkor még leendő feleségével szállt meg egy budapesti luxusszállodában, a Várban. Kétfős szobát vettek ki minibár-használattal és autóbehajtási engedéllyel több mint 150 ezer forintért, amit a VDSZSZ állt. Szintén visszaélést gyanítanak a 30 milliós Audi A6-os luxusautó beszerzése és a százezres éttermi számlák és a kiugróan magas benzinszámlák kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik