Gazdaság

Hóna alá nyúl a kormány egy magyar mezőgazdasági cégnek

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2015. 08. 10. 15:59

Közbenjárnának, hogy ne pályázat útján, hanem államközi megegyezéssel juthasson hozzá egy szerbiai mezőgazdasági vállalathoz.

A zentai Mezőgazdaság Rt. több mint egymilliárd dináros (két és félmilliárd forint) tartozást halmozott fel, Budai Gyula miniszteri biztos a szerb gazdasági miniszterrel tárgyalt a vállalat magánosításáról.

A Mezőgazdaság Rt. vagyona mintegy 541 hektár saját földterület, valamint a bérelt állami földterülethez tartozó, több mint 2400 hektárt lefedő öntözőrendszer. Budai tájékoztatása szerint a vállalatot egy szintén mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó magyar cég venné meg, a magyar fél célja pedig az, hogy a privatizációt ne pályázat útján, hanem egy Magyarország és Szerbia közötti megegyezéssel folytassák le. A vállalat fennmaradásával közel kétszáz magyar dolgozó tarthatná meg a munkahelyét.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A magyar urak japán lányokat hajkurásztak

Kommentek

Budapest, 2017. március 31.
A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák során felújítják a Budapest-Angyalföld, újabb néven az Angyalföldi vasútállomás egy részét. A munkálatok miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. 
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.