Gazdaság

Klímakutatókat tett el láb alól az olajlobbi – állítja egy fizikus

olajfurdo-2(960x640).jpg (Array)
olajfurdo-2(960x640).jpg (Array)

Három, ugyanazzal a témával foglalkozó kutató szenvedett halálos balesetet néhány héten belül, negyedik társuk éppen csak megúszta, hogy a halálba kergesse egy teherautó.

Peter Wadhams idáig nem is hozakodott elő a még 2013-ban történt halálesetek alternatív magyarázatával, „mert nem akarta, hogy holdkórosnak nézzék”. A Cambridge-i Alkalmazott Matematika és Elméleti Fizika Tanszék vezetője két év után végül most beszélt először a nyilvánosság előtt arról, hogy gyilkosságsorozatra gyanakszik.

Wadhamshez hasonlóan a 2013 elején meghalt tudósok is mind a globális felmelegedés okozta sarki olvadással és tengerszint-emelkedéssel foglalkozott.

Amikor most Wadhamset megkérdezték, mégis ki akarta volna megölni az elismert tudósokat, a kézenfekvő összeesküvés-elméleti megoldással jött elő: „Csak az olajlobbira tudok gondolni, bár nem hiszem, hogy az olajlobbi gyilkosságokat követne el”.

A tudós felesége szerint pusztán csak véletlenről lehet szó, de a férje nem is paranoid. „Tudnék róla, ha bárki üldözte volna. De el kell fogadni, hogy néha vannak véletlenek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik