beres-csepp(960x640).jpg (Array)
Gazdaság

A Béres hóna alá nyúlt állam bácsi

És az ön vállalkozását támogatta ma már az állam 1,6 milliárd forinttal?

Egyedi kormánydöntés alapján 1,6 milliárd forint támogatást ad a kormány a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki, 3,2 milliárd értékű beruházásához – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. A Béres bővíti kapacitását, 1600 négyzetméterrel növeli gyártóterületét és 400 négyzetméterrel logisztikai raktárát, új technológiát telepít, fejleszti az infrastruktúrát és 60 új munkahelyet hoz létre.

Béres József, a társaság elnöke elmondta, hogy a szolnoki üzemben 215-en dolgoznak, ezzel Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tizedik legnagyobb magánfoglalkoztatók. A vállalat Magyarországon az egészségmegőrzési és betegség-megelőzési piacon 35 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Szijjártó szerint Magyarország az elmúlt öt évben mindent megtett azért, hogy az ország a világpolitikai, világgazdasági változások nyertesei közé tartozzon (!).

 

Ezt mutatja, hogy Magyarország az Európai Unióban az élvonalba került, a magyar gazdaság nyolcadik negyedéve növekszik, a munkanélküliség jelentős mértékben csökken, májusban az ipar teljesítményének növekedése 6,3 százalékkal haladta meg az előző évit, a foglalkoztatottak létszáma megközelítette a 4,2 milliót és májusban a külkereskedelmi forgalom aktívuma 505 millió euró volt – sorolta. Felidézte, hogy tavaly a beruházások 5216 milliárd forintot tettek ki, 14 százalékkal bővültek egy év alatt, a magyar tulajdonú vállalatok fejlesztései még kiegyensúlyozottabbá teszik a gazdaság növekedését.

 

A Béres Gyógyszergyárat 25 évvel ezelőtt alapították 10 fős családi vállalkozásként, mára a cég vállalatcsoporttá nőtte ki magát, 70 versenyképes terméket állít elő a gyógyszerpiacon, a Béres Csepp pedig megkapta a hungarikum minősítést – mondta. A Béres Zrt. jelentős összeget fordít kutatás-fejlesztésre, termékeikben az innováció, a tudományos kutatás, a magas minőség jelenik meg – tette hozzá a miniszter.

Szijjártó szerint a Béres Zrt. jó kapcsolatot ápol a magyar felsőfokú intézményekkel, részt vesz a duális szakképzésben, beszállítóik 72 százaléka magyar vállalkozás, a kapacitásbővítés a beszállító kis és középvállalkozások számára is piaci lehetőséget jelent.

Béres József elmondta, hogy a Béres Gyógyszergyár Zrt. folyamatosan fejleszti az 1995-ben megvásárolt szolnoki üzemét, eddig 3,3 milliárd forintot ruháztak be. Fejlesztéseiket nagyrészt önerőből valósították meg, pályázat útján a társaság 296 millió támogatás kapott. Hozzátette, a nagyvállalati kategóriába tartoznak, így uniós fejlesztési támogatásokra nem jogosultak, ezért fontosnak nevezte a mostani támogatás odaítélését a versenyképesség megőrzése szempontjából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.