Gazdaság

Elment a falig a Nemzeti Eszközkezelő

ocsai-lakopark(960x640).jpg (Array)
ocsai-lakopark(960x640).jpg (Array)

Az eddigi vásárlásokkal 134 milliárd forint hitel visszafizetése alól mentesültek a hiteladósok.

A Nemzeti Eszközkezelő év végéig 25 ezer ingatlant vásárolhat meg a bankoktól. Ehhez képest 2015. május 31-ig összesen 25 706 darab ingatlanfelajánlás érkezett. Ebből mintegy 2200-at kellett elutasítani az ingatlan műszaki állapota vagy adminisztratív okok miatt. Így még mintegy 1,5 ezer, a jogszabályi előírásnak megfelelő szándéknyilatkozatot tud a cég a jelenleg hatályos program keretében befogadni. 

Május 31-ig a pénzintézetek által felajánlott ingatlanokból már összesen mintegy 16,5 ezret már meg is vásárolt az eszközkezelő, a többi, mintegy hétezer kérelem feldolgozása jelenleg is zajlik. A már megvásárolt ingatlan mindegyikére bérleti szerződést is kötöttek. Az eddigi vásárlásokkal 134 milliárd forint hitel visszafizetése alól mentesültek a hiteladósok.

A kormány tervei szerint a NET Zrt. kapacitásai nőnek majd, erre a költségvetési tartalékból lesz pénz, de összeget még nem határozott meg a kormány – mondta a Napi.hu kérdésére Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője múlt csütörtökön.

A programot tovább bővítik, a NET mandátumának átszabásáról jelenleg is folyamatosan zajlik az egyeztetés az MNB, az NGM és a Bankszövetség között. Ezt egészíti ki a “családi csődről” szóló, a parlament előtt lévő törvény, amelyet várhatóan ma fogadnak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik