Gazdaság

Három fontos belvárosi épület is gazdát cserélt

divatcsarnok (Array)
divatcsarnok (Array)

Magyar érdekeltségű cég vette meg mindet, összesen 15 milliárd forintért.

Hatalmas ingatlanüzleteket ütöttek nyélbe az elmúlt napokban Budapesten, három nagy értékű ingatlan került új tulajdonoshoz összesen 15 milliárd forintos áron – írja a Napi.hu.

Mindhárom épület – az Andrássy úti Párisi Nagy Áruház (Divatcsarnok), a Vörösmarty tér sarkán álló Váci1 üzletház (egykori Tőzsdepalota) és a Szervita téren álló garázs – tulajdonjoga a két éve csődbe ment Orco ingatlanfejlesztő cég portfóliójába tartozott, majd a hitelező bankhoz került. A banktól most a DVM Grouphoz tartozó Horizon-Efpartners Kft. vette meg az ingatlanokat, bár ezt a cég egyik ügyvezetője még kedden is cáfolta. A földhivatali adatokban azonban látszik, hogy a kft. kérte tulajdonjogának bejegyzését a Váci1 üzletházra.

A DVM Grouphoz köthető az Eiffel Palace irodaház fejlesztése, majd eladása is – a vevő a Magyar Nemzeti Bank lett, amely 45,3 millió eurót (14 milliárd forint) adott a belvárosi luxusirodaházért. Az épületet a cégcsoport 31 millió euróért (9,5 milliárd forint) vette meg és újította fel.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik