Gazdaság

Lázár: a dohánycégek már bepereltek minket Brüsszelben

lazar-janos(210x140).jpg (Array)
lazar-janos(210x140).jpg (Array)

Lázár János azt mondta, hogy a dohányellátó koncesszió plusz állami bevételeket eredményez, és négyszáz új munkahelyet teremt.

Több ügyben is szóba kerültek a Magyarországon működő dohányipari cégek a mai kormánytájékoztatón – írta a Portfolió. A dohányellátó koncesszió kiadásával kapcsolatban a kormányszóvivő és a miniszter hangsúlyozta, hogy ez plusz állami bevételeket eredményez és 400 új munkahely jön létre. Ezzel tehát érvelésük szerint mindenki nyer, és a trafikosok is jól járnak. Mint arról a Hír24 beszámolt, a kormány által két kiválasztott nyertes, nevetségesen keveset, 600 millió forintot fizet az államnak a nagykereskedelmi koncesszióért, miközben várhatóan 5-10 milliárd forint hasznot hoz majd nekik a trafikellátás.

A három dohányipari cég tegnapi közleményével kapcsolatban, miszerint a BAT és a Tabán Trafik kiválasztása a trafikellátók szerepére átláthatatlan módon történt és ez a koncessziós megoldás megkárosítja az adófizetőket és uniós jogba ütközik, Lázár János úgy reagált:

 

“Konkurenciaharcba sem most, sem a jövőben nem akarok belefolyni”

 

Egy kérdésre válaszolva megerősítette, hogy Magyarországot már így is beperelték a legnagyobb multinacionális dohánycégek, a dohányipari különadó miatt.

 

“Már bepereltek bennünket Brüsszelben, állunk a csata elé” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik