Gazdaság

Benyújtotta lemondását az MVM elnök-vezérigazgatója

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba csütörtökön kezdeményezte munkaviszonyának 2015. június 29-i hatállyal, közös megegyezéssel történő megszüntetését, és egyben lemond minden MVM Csoportban betöltött tisztségéről - tájékoztatta az MVM az MTI-t csütörtökön.

Kapcsolódó cikkek

Baji Csabát, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatóját 2010. július 31-én nevezték ki az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatójának. Csaknem öt évet töltött ebben a pozícióban, ezzel az MVM Csoport eddigi legtovább hivatalban lévő első számú vezetője.

A HVG szerdán arról írt, hogy Baji Csaba e-mailben kapta meg felmondólevelét. A lap értesülése szerint Csiba Péter vezeti a továbbiakban a társaságot, aki korában a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. vezérigazgatója volt.

Baji menesztésére már régóta számítottak, de úgy tudni, hogy erre nem azért került sor, mert a 2013-as 32 milliárd forint adózott eredmény után tavaly csaknem nyolcmilliárdos veszteséget hozott össze, hanem azért, mert Baji egyike a Simicska Lajoshoz közel állóként elkönyvelt állami cégvezetőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik