Gazdaság

Orosz-ukrán verseny a 3-as metró felújításában

 Az ukrán cég az észt pályázó Skinest Rail alvállalkozója. Úgy tűnik, nincs elég referenciájuk - tudta meg a Napi Gazdaság.

A Napi Gazdaság szerdai cikke szerint jelenleg két cég verseng a 3-as metró kocsijainak felújításáért, maga az orosz gyártó, illetve az észt Skinest Rail. Az újságot iparági források úgy tájékoztatták, hogy a Skinest Rail ajánlata több szempontból kérdéses. Az észt pályázó referencialistáján 21 munkát jelöltek meg, azonban ezek közül csak kettő kapcsolatos metrókocsikkal, az összes többi vasúti vagonok és motorvonatok felújításáról szól.

A munkát nem a Skinest Rail végezné, hanem alvállalkozója, az ukrajnai Kremencsukban működő Krjukovszkij vagongyár. A BKV a lap érdeklődésére közölte: a tenderben részvételre jelentkező gazdasági szereplők referenciájának vizsgálatát az ajánlatkérő BKV Zrt. a közbeszerzési eljárás első szakaszában végezte el. Az eljárás második szakaszában a végleges ajánlatok elbírálása zajlik, az értékelési folyamattal kapcsolatban a BKV-nak nem áll módjában tájékoztatást adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik