Gazdaság

Új munkaerő-közvetítő cég a hazai piacon

laptop, szálloda (Array)
laptop, szálloda (Array)

Új szemlélettel indul a közösségi munkaerő-közvetítők piacán egy frissen alakult vállalkozás, a Colibri.

A Colibri Intership programjának célja, hogy a karriert építő fiatalokat öszekösse a gyakornoki lehetőségeket kínáló cégekkel. Az a céljuk, hogy Magyarország legjobb gyakornoki lehetőségeit mutassák be, és azt az abban résztvevő gyakornokokkal értékeljék – írja a Kommpakk, a Colibri reklámügynökségének a sajtóanyaga. A vállalkozást három egyetemista alapította a sajtóanyag szerint.

A Colibiri projekt weboldalán részletesen megismertetik a legjobb gyakornoki pozíciókat, és lehet azokat, illetve a cégeket pontozni is. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. Ilyenek például a bejutási esélyek, munkakörnyezet, gyakornoki férőhelyek száma, karrier építési lehetőségek, kompenzációk – írják.

A program idén három ágazattal részletesebben is foglalkozik Tech (IT, elektronika, telekommunikáció), Finance (bank, pénzügyi tanácsadó, SSC, biztosító) és Creative (kreatív, marketing, pr ügynökségek). Az első jelentkezési folyamat május közepén zárult, így a közönség mostantól megismerkedhet a résztvevő cégek profiljaival, illetve véleményt formálhat szavazás útján, vagy akár az adott gyakornoki programra való jelentkezéssel – írják. Ha jól értettük, folyamatosan lehet szavazni.

Ha jól rangsoroltuk a számokat, a Tech cégeken belül az első három a Bridge Budapest, az Arkon (Ingatlan.com), és az IT-Services Hungary lett. Finance kategóriában a Portfolió, BDM, KPMG lett az első három legjobban értékelt vállalat. Kreatív cégeknél a Cultivo, a Dentsu Aegis Network, és a Project0/29 a sorrend.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik