Gazdaság

Szépen termelnek a hazai gyorséttermek

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2015. 06. 09. 10:26

A magyar piacon jelen lévő három nagy gyorsétteremlánc-multi közül csak a legnagyobb, a McDonald's zárta kisebb hálózattal és kevesebb alkalmazottal a 2014-es esztendőt. A KFC-ket üzemeltető Amrest árbevétele megelőzte a Burger King-hálózatot jegyző Fusionét, de masszívan veszteséges volt. 

Tavaly több KFC és Burger King étterem várta a vendégeket, mint 2013-ban, miközben a McDonald’s hálózata és csapata is tovább zsugorodott, ám utóbbi továbbra is magasan veri két konkurensét az egy üzletre jutó forgalom tekintetében. Igaz, a könyvekben kimutatott eredmény terén a Burger King szerepel messze a legjobban, míg a legnagyobb mértékben a McDonald’snál dolgozó szellemi alkalmazottak átlagos bérköltsége emelkedett – írta a napi.hu.

A McDonald’snál a fizikai dolgozók havi átlagos bérköltsége 124 ezer forintról 130 ezer fölé emelkedett, a szellemieké 450 ezerről 488 ezer forint fölé.

Érdekesség, hogy a KFC gyorséttermeket üzemeltető Amrest Kft. Kossuth térre tervezett egységének engedélyét visszavonta az építési hatóság. (Az étterem céljára kiszemelt ingatlant, egy volt házasságkötő termet egy, a milliárdos vállalkozó Leisztinger Tamáshoz köthető cég vásárolta meg.)

A lap megállapítja, hogy a Burger Kinget üzemeltető Fusion Befektetési Zrt. nagyon szép eredményt zárt, hiszen a 2014-es 446 milliós üzemi nyereség több mint a 2013-as duplája lett, illetve hasonló a helyzet a 474 millió forintos mérleg szerinti profittal is. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a társaság más foglalkoztatási struktúrát alkalmaz, mint a versenytársai, ugyanis bár nagyjából annyi étteremmel rendelkezik, mint az Amrest, a létszám csak harmadakkora, nem éri el a kétszáz főt sem – írta a napi.hu.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.