Gazdaság

78 ezer palack ásványvizet hívott vissza a Szentkirályi

szentkiralyi-asvanyviz(210x140).jpg (Array)
szentkiralyi-asvanyviz(210x140).jpg (Array)

Szemcsés, de az egészségre nem gyakorol hatást, a termék mangántartalmával keletkezett gond a gyártás során egy napig. Eddig 78 ezer palack érkezett vissza a társasághoz.

A nemrég az olasz/cseh ásványvízmamut, a Central European Mineral Water Holding (CEMW) többségi tulajdonába került Szentkirályi Ásványvíz Kft. visszahívást rendelt el májusban. A cég a “Szentkirályi” ásványvíz szénsavmentes és szénsavas sorozatából a 2016.04.22. 10:00 – 2016.04.23. 10:00 közötti minőségmegőrzési idejű termékeket hívta vissza a kereskedelmi partnereitől esztétikai okok miatt – tudta meg a Mindenár.hu lakossági ármonitoros portál.

A visszahívást a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is megerősítette a portálnak. Egyúttal közölték, hogy a visszahívott termékekben az ásványvízben található mangántartalom kiválása miatt esetenként apró lebegő szemcsék voltak láthatóak. “A jelenség az egészségre nem gyakorol hatást, a termék megjelenésében azonban esztétikai problémát jelent, ezért indokoltnak tartjuk az érintett termékek körének visszahívását és a termékek vizsgálatát” – derül ki a társaság tájékoztatásából.

A Szentkirályi Kft. az esztétikai hiba észlelése után azonnal küldött a nagykereskedőknek tájékoztatást a visszahívásról, és ennek eredményeként 78 ezer palack érkezett vissza a társasághoz. Nem egyenesen a polcokról hívták tehát vissza a termékeket, hanem a vizeket a boltokba szállító – például nagykereskedő – cégektől. A cég szerint bár időben intézkedtek a visszahívásról, elképzelhető, hogy a kiskereskedelmi forgalomba is eljuthattak az érintett sorozat darabjai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik