Gazdaság

A reklámtörvény módosításának visszavonását kérik

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 05. 28. 18:41

A reklámtörvényt módosító javaslat azonnali visszavonására kérik a kormányt a Magyar Reklámszövetség és társszövetségei.

A szakmai szervezetek szerint a médiapiac ilyen mértékű szabályozása szakmailag indokolatlan és a teljes gazdaság számára veszélyes.

A szakmai szervezetek az MTI-hez csütörtökön eljuttatott álláspontjukban ismertetik: a 2016. évi központi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslat 10. pontjában, a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló törvény módosítása egyes paragrafusaiban megfogalmazott javaslatok azonnali káros piaci-, gazdasági- és költségvetési következményeket vonnak maguk után.

A Magyar Reklámszövetség, az Interactive Advertising Bureau Hungary, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete és a Professzionális Piackutatók Társasága közös közleménye szerint a megjelent törvénymódosító javaslat indokolatlan mélységben kívánja szabályozni a hazai médiapiac működését. Hozzáteszik, hogy ez előre nem látható veszélyt jelent, miután információik szerint a módosító tervezetet semmilyen hatástanulmány és szakmai egyeztetés nem előzte meg.

A szervezetek szerint a módosító tervezet súlyos piaci hátrányba sodorja a kis- és középvállalkozókat, és elmélyíti versenyhátrányukat a globális szereplőkkel szemben. A tervezett intézkedés a szakmai szervezetek megítélése szerint súlyosan sért alkotmányos és európai uniós irányelveket.

A felkészülési idő nélkül bevezetett esetleges módosítás a piac azonnali instabilitáshoz vezet, amely súlyosan visszaveti a médiaköltéseket, ezáltal az iparági károkon túl súlyos költségvetési bevételcsökkenést is okoz – hangsúlyozzák.

Megírtuk korábban, a Magyar Lapkiadók Egyesülete szerint a reklámtörvény az ügynökségi bónuszokat érintő része megalapozatlan, árt a kis- és középvállalkozásoknak és felborítja a szakma egyensúlyát.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.