Gazdaság

Megölték a 2 literes Coca-Colát!

A 2 literes helyett 1,75 literes palackokat találunk mostantól a boltban. A szemfülesek még kétliterest is lelhetnek, akár extra olcsón is, amíg kifut a készlet.

Véget ért egy korszak az Origo cikke szerint, a Coca-Cola nem gyárt többé 2 literes palackban üdítőt, marad az 1,75-ös kiszerelés. A 2,5 literes palackok is a múlt ködébe vesznek, a 2,25-ösök váltják fel őket nyár végétől.

A boltokban amúgy még van a kétliteresekből is, sok üzlet akciózza ezeket, hogy hamar elfogyjanak, így akár olcsóbban megvehetők, mint az 1,75-ösök. A váltás természetesen a többi márkát, a Fantát, Sprite-ot és Kinley-t is érinti.

 

A Coca-Cola ráadásul árat emelt: 2 százalékkal lettek drágábbak az üdítői (a kereskedelmi átadási literárat emelték). AZ áremeléssel kapcsolatban a Coca-Cola annyiban pontosítást kért, hogy ugyan végrehajtottak minimális, 2 százalékos áremelést, de az egész évben tartó árakciók miatt a fogyasztói literárak nem változnak majd. Új, 1,75 l termékük palackonkénti ára így ahogy jelezték, lényegesen kedvezőbb lesz, mint 2l-es termékeiké volt.

A méretváltozásokat a cég a fogyasztói szokások módosulásával magyarázza: kisebb vásárlói kosarak és a kisebb boltok növekvő részesedése áll a háttérben.

A lap a Mirror számítása alapján közölt még egy érdekességet (mivel a britek nemrég estek túl a litercsökkentésen): az 1,75-ös palackban 14,3 millió buborékkal van kevesebb, mint a 2 literesekben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik