Gazdaság
Csepreghy Nándor (Array)

Nagyvállalatokat támogatna a kormány

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2015. 05. 26. 15:18

Az EU a kis- és középvállalkozások felzárkózását segíti, de a kabinet szerint a nagyok számára is lehetőséget kell adni – ez a központi költségvetésből történhet majd meg.

Olyan támogatási program kidolgozását tervezi a kormány, amely érdekeltté teszi a magyarországi nagyvállalatokat a további fejlesztésekben – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

Egy hete még Lázár János beszélt arról, hogy a kormány külön támogatási rendszert dolgoz ki száz magyar nagyvállalatnak, tekintettel arra, hogy ezek a cégek nem pályázhatnak a kis- és középvállalkozások számára fenntartott EU-forrásokra.

Csepreghy elmondta: a nagyvállalatok az uniós szabályok szerint nem részesülhetnek kohéziós támogatásokban, de Magyarországon jelentős gazdasági erőt képviselnek, akár a GDP-hez való hozzájárulásukat, akár a foglalkoztatottak számát tekintjük. A kormány ezért ki akar dolgozni egy olyan programot, amellyel a számukra kieső forrás pótolható, vagy olyan lehetőségeket nyit, amelyek érdekeltté teszik őket is a fejlesztésekben.

Ezek a fejlesztések áttételesen a nagyvállalatokkal kapcsolatban lévő kkv-kat is erősítik – mondta a helyettes államtitkár. Hozzátette: nincs még konkrét lista a száz nagyvállalatról, most csak egy nagyságrendi számról van szó. A támogatás hazai költségvetési forrásokból történhet, de meg kell vizsgálni a büdzsé teherbíró képességét. Egyelőre a kormányban folynak egyeztetések, néhány hónap múlva döntés is születhet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.