Gazdaság
Korrupcio(430x286).jpg (Array)

Már lépni se lehet a korrupciótól Magyarországon

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2015. 05. 20. 15:43

Katasztrofális a magyar üzleti élet véleménye a hazai korrupcióról, derült ki egy multikulturális pénzügyi multi felméréséből.

A magyarországi válaszadók több mint kétharmada széles körűnek látja a vesztegetési és egyéb korrupciós ügyeket a hazai üzleti életben. Az így vélekedők részaránya több mint kétszerese a fejlett piacokon mért szintnek, de régiós szinten is jelentősen kilógunk, hiszen ez az arány 10 százalékkal meghaladja a régiós átlagot – derül ki az EY (korábbi nevén Ernst&Young) cégvezetőket kérdező felméréséből.

Árulkodó válasz, hogy Magyarországon a válaszadók 42 százaléka látja úgy, hogy az eredménykimutatások gyakran a valóságosnál kedvezőbb képet festenek egy-egy vállalat gazdálkodásról. Ez az arány 5 százalékkal magasabb, mint a vizsgált régió egészére vonatkozó adat.

Az EY 2014. december és 2015. január között végezte a felmérést. Összesen 3 800 interjút készítettek az európai, közel-keleti, indiai és az afrikai régió 38 országában dolgozó vezetőkkel. A mintában minden országban a legnagyobb társaságok szerepeltek. A megkérdezett munkavállalók között voltak igazgatótanácsi tagok, felső vezetőségi tagok, illetve egyéb vezetők és munkavállalók. Az interjúk anonim módon, az adott ország nyelvén, online vagy személyesen zajlottak. Magyarországon száz interjú készült.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.