Gazdaság

Minden magyar háztartásban lesz szélessávú internet

usb kábel, internet (Array)
usb kábel, internet (Array)

Minden háztartásban elérhető lesz 2018-2020-ig a másodpercenkénti harminc megabites sávszélességű internet – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára csütörtökön Győrben, a távközlés világnapja alkalmából rendezett konferencián a Széchenyi István Egyetemen.

Kara Ákos emlékeztetett, hogy a 2014 februárjában a kormány által elfogadott nemzeti infokommunikációs stratégiában már szerepelt, hogy minden háztartás számára elérhető legyen a szélessávú internet, amelyet a szolgáltatókkal együttműködve tudnak megvalósítani.

A politikus hozzátette: a fejlesztéshez a források már részben már rendelkezésre állnak, részben még keresik a megoldásokat.

Kara Ákos a közműadó felülvizsgálatáról elmondta: jónak látná, ha a teljesen új hálózatok építésekor, valamint a meglévő hálózatok jelentős korszerűsítésekor a legalább másodpercenkénti száz megabites sávszélességűre korszerűsített szakaszokon nem csupán csökkentenék, hanem a használatba vételt követő öt éven belül teljesen megszüntetnék a közműadó fizetési kötelezettséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik