Gazdaság

Vasárnapi zárva tartás: jönnek a felturbózott Mol-üzletek

mol benzinkút (Array)
mol benzinkút (Array)

A KDNP ötlete nyomán a Mol bolthálózatot indít a benzinkútjain, ami vasárnap is nyitva lehet.

A kötelező vasárnapi zárva tartás nagy nyertesei a benzinkutak, az itt lévő boltok ugyanis a jogszabály szerint nyitva maradhatnak akkor is, amikor a nagy üzletek nem.

Lars Höglund, a Mol-csoport kiskereskedelemért felelős elnökhelyettese az Indexnek elmondta, az elmúlt két hónapban nemcsak több lett a vásárló, de egy egészen új vevői réteg is megjelent a kutakon. A Mol önálló márkát is indít Fresh Corner néven. Az lenne a cél, hogy ezekben a boltokban akár a mindennapi bevásárlást is el lehessen intézni a szokásos kisbolti árakon. 

A felturbózott Mol-üzleteket először tíz kúton tesztelik, ha pedig bejön, átalakítják a benzinkutak jelentős részét. Azt mondják, ennek a lépésnek nincs közvetlen köze a vasárnapi zárva tartós szabályhoz, egyébként is belevágtak volna.

Ezzel alighanem a Mol lett a vasárnapi zárva tartás legnagyobb nyertese. A MOL negyedének tulajdonosa ugyanis a magyar állam. Így a vasárnapi zárva tartás másik nagy nyertese pedig – soha nem fogják kitalálni – a magyar állam, aki kitalálta ezt az egészet.

Lars Höglund a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar kormány vasárnapi nyitva tartási döntésétől függetlenül a Mol-csoportnak világos stratégiája van a töltőállomásain folyó kínálat és kiszolgálás bővítéséről. A Mol töltőállomásait egyébként közvetlenül nem érinti az intézkedés, mert a kútjait és azok boltjait is vállalkozók üzemeltetik. Minden Mol-kút és annak boltja is nyitva van vasárnaponként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik