Gazdaság

Nehéz döntés előtt a Flextronics dolgozói

Pecsi-szekesegyhaz(960x640).jpg (Array)
Pecsi-szekesegyhaz(960x640).jpg (Array)

A szakszervezet szerint közel 200 dolgozót állított nehéz döntés elé a Flextronics: vagy követik a fővárosba a Pécsről elköltöző gyárat, vagy új munkahely után kell nézniük.

Négy évvel ezelőtt jelentette be a kínai, mobiltelefonokat és távközlési eszközöket gyártó Huawei, hogy Pécsett alakítja ki európai ellátóközpontját. A legnagyobb beszállító partnere a Flextronics lett. A cég azonban várhatóan még idén kivonul Pécsről, bár marad az országhatáron belül, mert a kínai partner arra kérte a Flextronicsot: inkább a budapesti agglomerációban lévő Pátyra telepítse át a termelését.

Noha a költözésről szóló híreket hivatalosan egyelőre sem a Huawei, sem a Flextronics nem erősítette meg, Benke Norbert, a Vasas Szakszervezet regionális ügyvivője azt mondta: a gyárban dolgozó 200 alkalmazottnak már bejelentették a költözést, és azt is felajánlották nekik, hogy az új helyszínen is folytathatják a munkát. A lehetőséggel azonban várhatóan csak nagyon kevesen élnek majd, hiszen Pécstől közel 200 kilométert kellene utazniuk.

Reményt adhat a Pécsett maradóknak, hogy a városban hamarosan beindítja új üzemét a Harman. A hangtechnikai cég akár 400 dolgozót is átvehet.

Benke Norbert azt mondta: a Harmannak speciális igényei lehetnek a munkavállalóival kapcsolatban,annak ellenére, hogy a hangtechnikai cég korábban közölte: a magasan kvalifikált szakemberek mellett további 280-300, a gyártásban részt vevő dolgozót foglalkoztat majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik